Whitewash meubels

Whitewash meubels

Whitewash meubels zijn momenteel in de mode. Of de modetrend van de landelijke meubelen tijdelijk is kan moeilijk gezegd worden. De tijd zal het leren. Wanneer de economische situatie niet zo goed is zijn er altijd mensen, die uitgekeken zijn op hun oude meubels, toch andere meubels willen. Zij kunnen er landelijke meubels van maken. De whitewash meubels hebben een oude uitstraling. Deze wit uitziende meubels zijn gemakkelijk te combineren met bestaande meubels. Zij lijken op brocante meubels. Er wordt vaak geadverteerd voor brocante meubels. Brocante meubelen zijn landelijke meubels met een uitstraling uit vroeger tijden. Zij zijn tegenwoordig erg in trek.

Van gebruikte meubelen landelijk uitziende maken

Om van gebruikte meubels, meubels te maken met een landelijke uitstraling is niet moeilijk. Voor het omvormen van de gebruikte meubels naar whitewash meubels is het belangrijkste dat het hout goed schoon wordt gemaakt. Vervolgens moet het stevig worden opgeschuurd met grof schuurpapier en worden na bewerkt met een fijn schuurpapier. Daarna het geheel stof- en vetvrij maken. Met een natte doek moet vervolgens het geschuurde vlak worden schoongemaakt. Als het is opgedroogd kan de white wash met een speciale roller of doek opgebracht worden. Wanneer deze laag een keer wordt aangebracht zal het oorspronkelijke hout er nog doorheen schijnen. Door het aanbrengen van meerdere lagen wordt de witte uitstraling steeds sterker. Het is ook mogelijk het geheel een nog oudere uitstraling te geven in een landelijke stijl. Door het aanbrengen van de white wash met een platte kwast schijnen de oneffenheden er nog beter door. Zij lijken dan nog meer op brocante meubels of te wel tweede hands meubels. Om het geheel extra te beschermen kan een krasvrije deklaag worden aangebracht.

Vintage

Bij chique zaken zal men niet vaak het woord tweede hands zien staan. Zij gebruiken het woord vintage wat een chiquer woord is voor tweede hands. Hier worden de whitewash meubels aangeprezen met vintage. Je kunt je hierbij afvragen of het wel oude meubels zijn. Gebruikte meubels kunnen, zoals eerder vermeld, gemakkelijk worden omgevormd tot landelijke meubels. Vintage komt men ook vaak in folders van de chiquere zaken tegen. Zij willen door het gebruiken van het woord vintage meubels de artikelen duurder verkopen dan wat ze daadwerkelijk waard zijn.

Meubels van steigerhout

.
Het is momenteel en trend om van steigerhout meubels te maken. Dit zijn landelijke meubels. De meubels worden gemaakt van niet geschaafde planken van vurenhout. Vooral bij de jongeren doen deze meubels het goed. Door de steigerhouten meubels te bewerken met white wash wordt het landelijke gevoel wat ze willen bereiken extra benadrukt. Op deze manier worden dus ook whitewash meubels gemaakt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*