Brocante Meubels

Brocante meubels

Je woning stijlvol inrichten kan op vele manieren. Met zowel antieke als brocante meubels zit je echter altijd goed. De keuze aan brocante meubels is haast onuitputtelijk en bestaan in alle mogelijke stijlen en uitvoeringen. Deze meubels moeten niet noodzakelijk duur zijn. Ze weerstaan de tand des tijds en zijn er voor ieders budget. Betaalbare brocante meubelen koop je bij voorkeur online, maar op wat moet je letten om een miskoop te voorkomen?

brocante meubels winkel

Landelijke meubels geven je interieur extra persoonlijkheid en uitstraling. Tegelijkertijd ademen ze de gezellige sfeer van weleer uit. Bedenk bij dit alles dat deze meubels niet écht oud moeten zijn. Dat zijn ze meestal ook niet. Ze zien er wel antiek uit, maar écht antiek zijn ze niet. Antiek en brocante worden dan wel in één adem genoemd, maar verschillen grondig van mekaar.

Gebruikte meubels

Het zijn alle twee oude en dus gebruikte meubelen, maar tussen brocante en antieke meubels bestaat er in de eerste plaats een groot verschil in uitstraling. Bij antieke meubels haalt de waarde steeds de bovenhand. Hoe beter de staat waarin ze zich bevinden, hoe hoger de prijs die er wordt voor gevraagd. Brocante meubels moeten zeker niet perfect zijn. Hier gaat het in de eerste plaats om hun uitstraling. De waarde van brocante meubels wordt bepaald door datgene wat de geïnteresseerde koper er wil voor neertellen.

Mooie opportuniteiten voor liefhebbers van brocante

Voor liefhebbers van brocante meubels ontstaan er zo interessante opportuniteiten. Antieke meubels die zich niet meer in onberispelijke staat bevinden, zijn voor de liefhebbers nog maar weinig waardevol. Dat maakt antiek aantrekkelijk voor al diegenen die om welke reden ook voor brocante kiezen. Speurders naar brocante kunnen op die manier gouden zaken doen en kopen soms échte antieke meubels aan de veel goedkopere prijs van brocante.

brocantekeuken

Goedkope landelijke meubels

Brocante meubels zijn er in alle mogelijke stijlen. Zo geven sommige liefhebbers van brocante meubels de voorkeur aan goedkope landelijke meubelen. Goedkope landelijke meubels vind je in de vele outlet stores, maar de laatste tijd koop je ze even goed online. Het aantal websites dat zich specialiseerde in het aanbieden van goedkope landelijke meubels wordt steeds groter en dat zorgt voor onverhoopte kansen. Wie kijkt en vergelijkt doet gouden zaken en vindt zeker goedkope landelijke meubels in perfecte staat. Hoe kom je aan brocante meubels?

Goedkope landelijke meubels tweedehands kopen

Goedkope landelijke meubels tweedehands kopen is een andere mogelijkheid. Ook hier zijn online heel wat aanbieders van goedkope landelijke meubels, dikwijls in uitstekende staat

Goedkope vintage meubels

Vintage is in, retro is hip, maar wat verstaat men nu precies onder vintage meubels en wat is het verschil met retro meubels? Handig om te weten wanneer je bijvoorbeeld online vintage meubels of retro meubels koopt.

New old stock

Alle authentieke meubels uit de sixties of seventies die nooit eerder werden maar nu worden verkocht noemt men new old stock meubels en verkeren meestal nog in uitstekende staat. Fleur je interieur op met een echte seventies bloemenprint. In klassiek oranje natuurlijk!

Hip en trendy

Vintage meubels zijn trendy maar zijn geen brocante. Tussen beiden bestaan er belangrijke verschillen. In tegenstelling met brocante meubels is vintage authentiek en minimaal dertig jaar oud. Vintage meubels dateren bij voorkeur uit de periode 1950- 1980, en zijn kenmerkend voor deze periode. Dat is ongetwijfeld het belangrijkste verschil met tweedehands meubels uit dezelfde periode. Vintage meubels zijn geen retro meubels. Retro meubels zijn hedendaagse meubels die als gevolg van hun materiaal, ontwerp en stijl aan meubels uit de zestiger jaren doen denken. In sommige gevallen worden vintage meubels uit de jaren ’60- ’70 uit commerciële overwegingen ook als retro meubels aangeboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*