Goedkope landelijke meubels

Goedkoop landelijk wonen met goedkope landelijke meubels

Als u meer sfeer in uw huis wilt kan het een leuke en interessante oplossing zijn om gebruik te maken van goedkope landelijke meubels.

Waar kunt u goedkope landelijke meubels kopen?

Via Marktplaats: Op Marktplaats kunt u veel nieuwe en tweedehands goedkope vintage meubels vinden. Blader gewoon door de verschillende categorieën en laat u verrassen door wat er allemaal wordt aangeboden. In de categorieën “antieke” voorwerpen en “meubels” heeft u waarschijnlijk de meeste kans van slagen. Als u zoekt binnen een straal van 25 km kunt u de meubels vaak ook eenvoudig ophalen met uw auto. Goedkoop landelijk wonen is dus altijd binnen handbereik.

Goedkope landelijke meubels in de kringloop: Een andere optie om tweedehands goedkope vintage meubels te vinden is via een kringloop. U weet nooit wat u er tegen komt omdat het aanbod dagelijks wisselend is. In de kringloop hebt u vaak ook de meeste kans om meubels te vinden die al generaties oud zijn. Deze goedkope brocante meubels hebben vaak al veel meegemaakt waardoor zij een unieke verweerde look and feel hebben gekregen. U hebt hier dan ook een grote kans om unieke meubels en accessoires te vinden.

Bij verzamelaars of antiekhandelaren: omdat verzamelaars en antiekhandelaren vaak een grote passie hebben voor hun vakgebied gaan zij in veel gevallen specifiek op zoek naar unieke goedkope brocante meubels. Hierdoor kunt u er vaak meubels vinden die vrijwel nergens anders verkrijgbaar zijn.

Winkels als blokker en action voor goedkoop landelijk wonen: Deze landelijke meubels zijn iets minder uniek. Ze worden in massa’s geproduceerd, maar zijn daardoor wel erg goedkoop in de aanschaf. Deze goedkope vintage meubels zijn niet oud, maar hebben wel een oude landelijke uitstraling. Hierdoor kunt u zeer goedkoop en sfeervol uw huis inrichten.

Tover tweedehands meubels om tot hedendaagse kunstobjecten

Hoe maak je mooie goedkope landelijke meubels? Lees hieronder de beste tips:

  • Schuur de meubels: Door bestaande meubels te schuren ontstaat er een ouder licht verweerde uitstraling. Dit is erg handig voor goedkoop landelijk wonen.
  • Brand de meubels: Door licht een vlam tegen hout aan te houden verkleurd het hout waardoor deze er oud uit ziet. Houdt u de vlam niet te dicht of te lang op het hout anders wordt het hout zwart en ontstaat er brandgevaar. Deze techniek moet dus ook echt subtiel uitgevoerd worden om te kunnen werken.
  • Gebruik objecten die van nature iets anders zijn: Door objecten te gebruiken die eigenlijk iets anders zijn creëert u een kunstzinnig geheel. U kunt bijvoorbeeld een landelijk dienblad omtoveren tot een bijzettafeltje door er simpelweg een paar tafelpoten onder te zetten.
  • Een oude houten kist is echter weer uitermate geschikt als stoeltje. U maakt er gewoon een vrolijk kussen op. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een ruitmotief.
  • Zet uw bloemen in een oude gieter op het dienblad en het is een leuke vaas.
  • Een oud reclamebordje kan een leuke toevoeging zijn aan een kastdeurtje.
  • Door de onderkant van een oude pan te beschilderen en deze tegen de muur bevestigen maakt u uw eigen kunstwerk in 3D.

Nog meer tips? Hieronder hebben we een aantal tips voor gevorderden:

Wek de interesse met brocante meubels

Oude landelijke meubels zijn niet altijd even geschikt om in zijn geheel te gebruiken. Als u bijvoorbeeld een kastje hebt waarvan de planken en de achterkant kapot zijn dan is deze niet meer functioneel als kastje. Haal de deuren van al uw kapotte kastjes en plak deze als een soort mozaïek tegen uw muur. Hierdoor wekt u de interesse van uw bezoekers. Dit is te vergelijken met een sprookje waarin u een andere wereld binnen treedt. Achter elke deur lijkt zich een nieuw avontuur te verschuilen.

Vervorm de accessoires

Door de accessoires te vervormen kunt u deze een andere functie geven. Koop bijvoorbeeld een aantal oude platen bij de kringloop en verhit deze. Hierdoor is het materiaal te vervormen. Behoud het middelste rondje intact en vorm de rest van de plaat schuin omhoog en laat dit hard worden. U hebt nu een mooie schaal. Vul de schaal met droogbloemen, decoratiemateriaal of met een plant en u hebt een uniek tafelstuk op uw goedkope brocante tafel.

Roest verwijderen van uw deurknoppen

Als u roest verwijdert van oude deurknoppen gaan deze langer mee. U kunt dan bijvoorbeeld tweedehands deurknoppen kopen in een landelijke stijl en deze weer laten stralen als nieuw. Om dit te doen doet u eerst de deurknoppen in een bakje. Dit bakje vult u met Cola totdat de deurknoppen volledig zijn ondergedompeld. Dit laat u dan ongeveer 24 uur staan. Cola is namelijk niet alleen funest voor uw tanden maar ook voor roest. De roest wordt er als het ware af gebeten door de chemische stoffen in de cola. Nadat u de deurknoppen weer uit de cola heeft gehaald, veegt u deze droog met een theedoek.

Doe meer inspiratie op door magazines

Er zijn veel verschillende soorten magazines zoals Flow waar u meer inspiratie uit kunt halen voor goedkope vintage en landelijk inrichten op een budget. Vaak niet direct voor uw meubels maar wel voor veel bijpassende accessoires. Hierdoor kunt u uw huis compleet maken. Vergeet niet om uw accessoires zo nu en dan te wijzigen. Dit kan de uitstraling van uw huis het gehele jaar door verrassend maken.

Veel woonplezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*