Landelijke Stijl

Landelijke stijl

Er zijn mensen die onder landelijke stijl het leven in kleine landelijk gelegen dorpen verstaan. Voor hen is vintage ook gewoon oud en zijn landelijke meubels meer iets uit grootmoeders tijd.

Niets is minder waar

De Engelse term country lifestyle geeft misschien beter weer wat er met landelijke stijl bedoeld wordt. Deze steeds meer opkomende stijl heeft te maken met natuurlijke producten, met aardekleuren en met leefbaarheid. Landelijke meubels zijn makkelijk zittende, stijlvolle meubels die een ruimte warmte en sfeer geven en die uitnodigen om gebruikt te worden.
De landelijke stijl is het tegenovergestelde van het minimalisme. Waar aanhangers van de minimale stijl kiezen voor veel wit, veel open ruimtes en strakke stijlen, zo kiezen de liefhebbers van de landelijke stijl voor drukte, warmte, veel – en doordachte kleuren en mooie attributen. In hun woning mag geleefd worden.

Brocante Landelijke Stijl

Brocante

Alleen al om die reden passen brocante meubels er zo mooi bij. Op vakantie in BelgiĆ« of Frankrijk zie je vaak de bordjes buiten met daarop het woord brocante buiten staan. In principe wordt daar glaswerk en porselein mee bedoeld, maar in de loop der jaren is het veel meer het Franse woord voor vintage geworden. Met vintage drukken de Engelsen uit dat het ‘van vroeger’ is. Dat het waardevol is geworden omdat er nog maar heel weinig stukken van in omloop zijn en dat het gebruikt is. Eigenlijk gewoon tweedehands. Maar dan wel in een vaak uitstekende staat. De term retro wordt ook wel gebruikt.
Het zijn speciale stukken die perfect passen in een landelijke stijl. Die er voor zorgen dat het gemoedelijke karakter ontstaat waarin je je zo thuis voelt. Omringd door mooie kleuren, door aardetinten en door meubels die stijlvol zijn en ook nog een prima comfort bieden.

Landelijke meubels

Zoals gezegd landelijke meubels hebben niets te maken met oud boerderij meubilair, maar met een stijl die bijdraagt aan een huiselijk gevoel. Stoffen en wollen kussens, katoenen gordijnen, tapijten, glas, hout en vooral comfort. Vintage meubels, dat is landelijk wonen! Het maakt niet uit waar die woning staat of dat het een appartement is. Het retro gevoel zorgt voor dat warme karakter. Dankzij mooie brocante accessoires wordt die sfeer verhoogd.
Mooie producten uit linnen, steen, keramische producten en producten die voor langere tijd bedoeld zijn. Dat zijn de kenmerken van landelijk wonen. Aangevuld met wat vintage accessoires ontstaat die oase van rust en geborgenheid. De plek waar je niet bang bent om te gaan zitten, zoals in de steriele omgeving van het minimalisme.

landelijke stijl slaapkamer

Warm

Vintage betekent ook een beetje terug naar vroeger. Aansluiten aan jouw jonge jaren. Aan dat wat je als mooie herinnering hebt meegenomen. Retro, terug naar het mooie van vroeger. Voor de een is dat prachtige brocante, voor de ander een kroonluchter en voor de derde een retro style koelkast.
De landelijke meubels vormen hiermee een geheel dankzij hun vormgeving, de gebruikte stoffen, het uitnodigende en vooral de gemoedelijkheid. Dat en de mooie warme aardekleuren maken een woning landelijk, warm en vol gevoel. Heerlijk om in te leven. Daar komt bij de je de mooiste landelijke meubels online kan kopen! We hebben de beste selectie voor u op een rijtje gezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*