Brocante kasten

Ben jij op zoek naar een nieuwe kast en heb je een landelijk ingericht interieur? Zoek dan niet verder: we hebben een mooie selectie brocante kasten voor jou geselecteerd. Doe inspiratie op in je zoektocht naar de perfecte brocante kast en lees waar je op moet letten bij het kopen van een antieke kast. Maar waarom zijn brocante kasten nu zo populair?

Brocante kasten zijn mateloos populair

Tegenwoordig zie je ze in ieder interieur wel: een brocante kast. Of je nu een modern interieur hebt, of juist je huis compleet landelijk hebt ingericht, of misschien juist een eclectische mix tussen twee stijlen: brocante kasten vormen er vaak een onderdeel van. Eén van de redenen hiervoor is dat een grote, ruwe kast een enorme blikvanger is in een interieur. Brocante kasten trekken de aandacht naar zich toe op een subtiele wijze: want hun kleuren zijn meestal vrij standaard, op het saaie af.

Toch geeft die vaak natuurlijke of whitewash kleur de imposante brocante kasten hun aantrekkingskracht. Een goede brocante kast is een groot, log gevaarte dat ruw is afgewerkt en allerlei speelse details mist. Een vrij doorsnee kast design meestal, maar toch kunnen brocante kasten door hun grootte en vaak onopvallende kleuren de sfeer van de hele kamer bepalen. Brocante kasten zijn echte statement pieces in een interieur.

Waar vind je brocante kasten?

Het overgrote deel van de brocante kasten in Nederland komt gewoon uit de fabriek rollen. Er zijn nog een aantal meubelfabrieken in Nederland en België die landelijke meubels maken, waaronder dus brocante kasten. Veel meubelfabrieken zijn echter uitgeweken naar lagelonenlanden in Oost Europa of laten hun brocante kasten zelfs in China produceren. Hoewel dat zeker geen afbreuk hoeft te doen aan de kwaliteit kun je je dus afvragen hoe authentiek de meeste landelijke interieurs in Nederland zijn.

Echte brocante kasten haal je natuurlijk in Frankrijk en hebben daar al een heel leven achter de rug. Ze komen uit een oud boerderijtje of (als je zoekt naar iets beter afgewerkte brocante kasten) oude villa’s en de hoeves van groot grondbezitters. Het probleem van de brocante kasten die je in Frankrijk op de kop tikt is het transport terug naar nederland. De meeste brocante accessoires neem je achter in de auto weer mee terug naar Nederland, maar een kast is een ander verhaal.

Daarom loont het om ook in Nederland eens een keer een landelijke meubelwinkel binnen te lopen. Als je op zoek bent naar “echte” brocante kasten: ga dan niet naar de grote ketens als Riviera Maison. Zoek juist de kleine winkeltjes en begin je speurtocht daar: het zoeken naar de perfecte brocante kast is onderdeel van het plezier! Niets kunnen vinden of wil je thuis op de bank inspiratie opdoen? Dan kun je brocante kasten ook gewoon in brocante webwinkels of brocante webshops zoeken. Het fijnste is dat de bezorging dan meestal voor jou wordt geregeld. Shop ze!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*