Landelijk inrichten

Landelijk inrichten in vier stappen

Een mix van oud en nieuw, van eenvoudig en sierlijk, samengebracht door gebruik te maken van smaakvolle kleuren en natuurlijke producten. Dat noemt men landelijk inrichten.

landelijk inrichten

Landelijke meubels

Geen meubels meer van geperste houtvezels, maar van mooi hout, van leer of van een combinatie met wol. Dat zorgt voor die landelijk sfeer. Voor die gezellige en warme omgeving waarin je je lekker voelt. Landelijke meubels worden gemaakt van die natuurlijke producten. Ze zijn stevig, stabiel en bedoeld om lang te gebruiken.
Landelijk inrichten begint met de keuze voor natuurproducten, de durf om anders te denken en te handelen. Om niet in een en dezelfde stijl te blijven, maar om een mix van landelijke meubels naast elkaar te plaatsen. Een sloophouten kast past perfect bij een mooie bank van wol. Zeker wanneer daar de nodige accessoires aan worden toegevoegd, zoals mooie brocante. Mooie porseleinen beelden, vazen of schotels die als enig doel de pure versiering hebben. Zo ontstaat een landelijke inrichting.

Landelijk inrichten? Begin met een plan!

Landelijk inrichten is veel meer dan wat landelijke meubels en wat brocante neer zetten. Het begint met het maken van een plan. Met het creëren van een overzicht. Vintage kan jaren zestig of zeventig betekenen, maar evenzeer terug naar de vijftiger jaren. Om die sfeer op te roepen is meer nodig dan een andere bank en eettafel en een authentiek 60-er jaren tv tafeltje.
Kijk op de websites naar foto’s van brocante meubels die je mooi vindt. Print ze uit. Neem een A3 vel en richt de kamer in. Denk na over de kleuren. Hoe gaan de muren er uit zien, de deuren en kozijnen? Welke lamp komt er centraal te hangen? Zo ontstaat een beeld. Zo begint het landelijk inrichten.

landelijk inrichten

Brocante

Wel oud en mooi, maar (nog) geen antiek. Zo kan men brocante omschrijven. Leuke oude voorwerpen of meubels die perfect passen bij landelijke meubels en die een sfeer van vintage, van die aparte stijlen van vroeger mee helpen oproepen. Country style is een van de manieren van landelijk inrichten. Gebruik maken van stijlvolle, natuurlijke producten die niet alleen voor het oog strelend zijn, maar vooral gemakkelijk. Geen bank voor de show maar om heerlijk op te kunnen zitten. Geen lamp die opvalt, maar een sfeervolle kroonluchter in combinatie met staande lampen die zo van het Engelse platteland weggeplukt zijn. Dit in combinatie met mooie aardetinten. Een prachtige terracotta wand of, meer gewaagd, dat typische Engelse rood.

Vintage

Zou je het letterlijk nemen dan betekent vintage gewoon tweedehands. In de praktijk wordt het breder geïnterpreteerd. Oude, authentieke, kleding, gordijnen of andere voorwerpen zijn vintage, zoals ook vintage meubels. Waar het vooral om draait is dat duidelijk te zien is uit welke periode ze afkomstig zijn. Uiteraard moeten ze binnen het geheel passen. Een prachtige landelijke inrichting verdient dat alles op elkaar aansluit en samen voor die uitzonderlijke sfeer en warmte zorgt. De landelijke stijl verandert een huis van een plek waar gewoond wordt naar een plaats waar je graag bent en je goed voelt, naar een thuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*