Brocante salontafel

Heb jij de mooiste zithoek in je landelijk ingerichte woonkamer, maar mis je nog één essentieel pronkstuk? Misschien dat een brocante salontafel wonderen kan doen om jouw zithoek helemaal af te maken. Maar wat voor brocante salontafel zoek je? En waar kun je deze het goedkoopste krijgen? Dat zijn de vragen waarover we ons in dit artikel gaan buigen.

Brocante Salontafel: wit of whitewash salontafels

De meeste mensen met een landelijk interieur zullen bij een brocante salontafel direct aan een witte salontafel of whitewash salontafel denken. Het zijn ook uitstekende keuzes en het aanbod van dit type in de landelijke stijl is daarom ook zeer ruim. Maar let op dat je de landelijke stijl niet te ver doorvoerd: een té brocante salontafel kan erg de aandacht trekken en deze afleiden van de andere pronkstukken in je interieur.

Brocante Salontafel: glazen salontafel

Meestal zie je bij brocante salontafels geen glazen platen, omdat dit een typische eigenschap is van de moderne salontafels. Toch kan het interessant zijn om iets anders te kiezen dan een puur landelijke salontafel. Het combineren van stijlen, mits op de juiste manier gedaan, kan erg verfrissend werken. Zeker omdat landelijke meubels van zichzelf al vrij donker kunnen zijn is het interessant om ze iets “lichter” te maken. Niet alleen qua ontwerp, maar ook qua gewicht is een brocante salontafel al gauw vrij zwaar. Het verwerken van glas in de salontafel kan helpen het design lichter te maken, dus laat je inspireren!

Trendbreuk: moderne salontafel of steigerhouten salontafel

In plaats van je hele interieur volledig in te richten volgens de landelijke stijl kun je er ook voor kiezen om het iets eclectischer aan te pakken en de brocante trend te breken. Kies daarom niet voor een brocante salontafel, maar voor een stoere salontafel van steigerhout. Of juist voor een heel strak ontwerp en een mooie moderne salontafel!

Waar kan ik een brocante salontafel kopen?

Echt brocante haal je natuurlijk op de marktjes in (Zuid-)Frankrijk, maar gelukkig zijn er ook in Nederland genoeg winkels die brocante salontafels verkopen. Er zijn veel winkeltjes waarvan de eigenaar zelf regelmatig naar Frankrijk gaat voor een nieuwe lading brocante meubels, of je stapt een landelijke interieurketen zoals Riviera Maison binnen. Nog makkelijker is het om je landelijke interieur bij elkaar te shoppen via brocante webshops of brocante webwinkels. Dan kun je in alle rust je brocante salontafel vanaf de bank uitzoeken en gewoon thuis laten bezorgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*